ReLEx smile en brandweer

Drie dagen na zijn ReLEx smile ooglaser behandeling zat Bart, een brandweerman van 32 jaar, weer in een brandweerwagen. Met loeiende sirenes was hij op weg naar een schuurtje dat vuur had gevat na een kortsluiting. “Het was een groot verschil met vroeger”, aldus Bart. “Niet dat mijn zicht zo slecht was maar toch kon ik nooit goed scherp kijken. Met mijn beroep is dat een handicap. En contactlenzen of een bril, dat was al helemaal geen optie”.

ACTIEVE BEROEPEN

Ooglaseren en beroepen zoals brandweer en politie, het is een combinatie die al heel lang bestaat. Actieve beroepen zoals deze zijn moeilijk uit te voeren met bril en contactlenzen. Het is trouwens ook niet mogelijk om door de medische keuring te geraken met een te hoge sterkte van de ogen. Dat is ook logisch: in gevaarlijke situaties moet je ook kunnen functioneren zonder bril en lenzen. Je kan je niet permitteren om in de problemen te geraken omdat je slechtziend bent als je je bril of lenzen zou verliezen. Zo ook bij Bart.

“Ik heb een hele tijd rondgelopen met het idee om mijn ogen te laten laseren. Maar in het verleden was ik bang van LASIK. De flap die op het oppervlak gemaakt wordt blijft een zwakke plek op het oog en zeker met mijn beroep is de kans dat ik het oog zou stoten klein maar toch altijd aanwezig. Daarom was ik heel snel overtuigd toen ik hoorde van ReLEx smile”, aldus Bart.

RELEX SMILE VERSUS LASIK

Deze redenering klopt volledig. Eén van de grote verschillen tussen ReLEx smile en LASIK is het feit dat het oog na ReLEx smile niet kwetsbaarder wordt. Omdat er geen flapje wordt gemaakt kan er eigenlijk achteraf weinig fout gaan, zelfs als je per ongeluk iets tegen het oog zou krijgen. Daarom is deze behandeling voor actieve beroepen zoals brandweer en politie veel veiliger. Ook voor sporters geldt trouwens hetzelfde. Ooglaser chirurgie is voor iedereen anders. Het is maatwerk. Een heel aantal factoren moeten in kaart gebracht worden om de beste behandeling te kiezen. Het beroep dat men uitoefent is daar zeker één van.

Om te weten of ReLEx smile behandeling voor u een optie is kan u contact opnemen met ons secretariaat via +3216585958 of kan u een bericht achterlaten via het contactformulier

  • ReLEx Smile