Onze apparatuur voor ooglasering

ZEISS VisuMax femtosecond laser

De ZEISS VisuMax-laser is de meest geavanceerde femtosecondlaser ter wereld. Dit apparaat geeft op uiterst nauwkeurige wijze (500 KHz) laserpulsen af met een zeer hoge frequentie. Op dit moment is deze laser het enige apparaat dat zowel in staat is om correcties van het hoornvlies uit te voeren in combinatie met een excimerlaser (femto-LASIK), als in een zogenaamde single-stepprocedure, waarbij de volledige correctie wordt uitgevoerd met de VisuMax. Deze laatste techniek wordt ReLex smilegenoemd.

ZEISS Mel80 eximer laser

De MEL80 is het resultaat van jarenlange research en verbetering. De nauwkeurigheid en snelheid van deze laser maken dit apparaat tot één van de meest gebruikte lasers in de refractieve chirurgie. De MEL80 kent een breed toepassingsgebied:

  • PRK en LASEK: de oppervlakkige behandeling ter correctie van de refractie.
  • Femto-LASIK: de correctie van de refractie in combinatie met de femtosecondlaser (LASIK met behulp van een microkeratoom wordt door ons niet uitgevoerd).
  • Topo-guidedbehandeling. Hierbij wordt informatie van de ATLAS 9000-topograaf gebruikt om de behandeling gepersonaliseerd uit te voeren. Dit betekent dat ook sommige onregelmatige hoornvliezen kunnen worden gecorrigeerd, hetgeen met de standaardbehandelingen niet kan.
  • PRESBYOND-behandeling. Met deze techniek kan de leesvisus verbeterd worden bij patiënten boven de 40 met klachten van presbyopie.
  • PTK: de medische behandeling van oppervlakkige hoornvliesafwijkingen zoals recidiverende erosies en map-dot-fingerprintdystrofie.

ZEISS Lumera 700 microscoop

De Zeiss Lumera 700 microscoop wordt door velen beschouwd als de meest geavanceerde operatiemicroscoop. Omdat deze microscoop de kleinste anatomische details in beeld brengt wordt er tijdens de ingreep niets aan het toeval overgelaten.

Het revolutionaire CALLISO Eye Systeem laat zelfs toe digitale beelden over het microscoopbeeld te projecteren. Door middel van deze “overlay” wordt de perfecte plaats en positie van de implant lens getoond aan de chirurg. Hierdoor wordt de operatie werkelijk “computergestuurd”.

ZEISS ATLAS 9000

De ATLAS 9000-topograaf voert metingen uit van de kromming van het hoornvlies op basis van Placidotechnologie. Hierbij worden concentrische ringen geprojecteerd op de voorkant van het oog. Het apparaat maakt foto’s van de reflectie van deze ringen op het hoornvlies en kan aan de hand hiervan de kromming van het hoornvliesoppervlak berekenen. Dit wordt weergegeven in een kleurenbeeld.

SCHWIND SIRIUS: topograaf en pupilmeter

De SIRIUS van SCHWIND maakt gebruik van Scheimpflugfotografie, op dit moment de meest geavanceerde manier om het hoornvlies in kaart te brengen. Een lichtbundel wordt door het hoornvlies gestuurd terwijl met hoge frequentie foto’s genomen worden van het deel van het hoornvlies dat belicht wordt. Omdat de lichtbundel gedraaid wordt terwijl de beelden gemaakt worden, wordt het hoornvlies over 360 graden in beeld gebracht. De SCHWIND SIRIUS brengt naast het hoornvlies ook de gehele voorkant van het oog in beeld (de voorste oogkamer). Daarom is de SIRIUS in staat om de diepte van de voorste oogkamer te meten, de vorm van de iris te bepalen en de grootte van de pupil te meten.

NIDEK TONOREF II

De NIDEK TONOREF is een apparaat dat 2 metingen combineert. Enerzijds meet het toestel met grote nauwkeurigheid de refractie (brilsterkte) van het oog. Daarnaast wordt ook een meting van de oogdruk uitgevoerd.