Gecertificeerde oogkliniek nabij Leuven

Medifocus is gehuisvest in het gloednieuwe complex van Mediclinic, een privé-oogkliniek in Oud-Heverlee, tussen Leuven en Brussel. De hypermoderne infrastructuur van Mediclinic zorgt ervoor dat wij hoogstaande oogheelkunde kunnen aanbieden in een discrete en rustige omgeving.

GECERTIFICEERD OOGCENTRUM

In België zijn er een twintigtal gecertificeerde, extramurale oogheelkundige centra. Medifocus is hier één van. De kwaliteit van de geleverde oogzorg in deze centra wordt objectief gecontroleerd door externe, officiële keuringsinstanties. In de oogcentra die aan de voorgeschreven eisen voldoen, worden raadpleging en operaties door de mutualiteit terugbetaald. Dit honorarium is precies hetzelfde als in andere ziekenhuizen. Extramurale centra hebben een apart statuut binnen de Belgische gezondheidszorg wat u, als patiënt, heel wat transparantie biedt. Extramurale centra werken namelijk met een vast tarief per operatie. Bijkomende facturen, bijvoorbeeld voor een privékamer, na afloop van de ingreep zijn hierdoor onmogelijk.

KWALITEITSCONTROLE

Het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van onze oogzorg is een continu proces. Medifocus streeft naar kwalitatieve zorgverlening door het formuleren van vaste behandelprotocollen. Dit proces wordt voortdurend geëvalueerd, door onze interne specialisten en door externe experts. Hierbij verliezen we de individuele patiënt nooit uit het oog.

Medifocus staat onder supervisie van de volgende organisaties:

  1. HEX. De organisatie Hygiëne en Expertise controleert de steriliteit van de operatiekamer. Met name de afwezigheid van stofdeeltjes, bacteriën en andere partikels in de lucht wordt geverifieerd met geavanceerde meetapparatuur.
  2. KIWA. Deze certificering is niet verplicht maar is door Medifocus actief aangevraagd. KIWA is samen met ISO 9001 de belangrijkste internationale norm voor kwaliteitscontrole. Concreet checkt KIWA of de uitgevoerde behandelingen gestandaardiseerd zijn en voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.
  3. Belgian Society for Private Clinics. Mediclinic is stichtend lid en drijvende kracht achter de Belgian Society for Private Clinics. Deze organisatie ijvert al vele jaren voor het optimaliseren van de kwaliteit en patiëntveiligheid in Belgische privéklinieken.
  4. Belgisch Oftalmologisch Gezelschap. Dit is de Nederlandstalige afdeling van de Vereniging van Belgische Oogartsen.
  5. NOG. De Nederlandse Oogartsen zijn verenigd in het Nederlands Oogheelkundig gezelschap.
  6. NGRC. Het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie waakt over de kwaliteit van de Nederlandse patiënten die refractieve chirurgie ondergaan.
  7. RIZIV. Het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering organiseert, beheert en controleert de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging in België. 

 

WETENSCHAPPELIJKE AANPAK

Alle aangeboden oogbehandelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en bewezen. Onze medewerkers scholen zich meermaals per jaar bij om op de hoogte te zijn en te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de oogchirurgie. Deze theoretische kennis wordt nauwkeurig in de praktijk toegepast, wat resulteert in verbeterde zorgprogramma’s en resultaten. Wij staan erop dat onze medewerkers bijscholingen volgen en maken hier dan ook de nodige tijd voor vrij in onze planning.

Dankzij een grondige follow-up van de behandeling kunnen wij de resultaten van onze chirurgie statistisch analyseren. Wij beschouwen een ooglaserbehandeling meer als een totaaltraject, dan als een éénmalige actie. Patiëntenopvolging is aldus een belangrijk onderdeel. Na een ooglasering voorzien wij zo standaard vier controles. 98% van onze ingrepen kennen een volledige follow-up met een complete en uitgebreide database als resultaat. Een stevige, cijfermatige basis voor toekomstige verbeteringen.

Wilt u meer weten over onze oogkliniek of over onze behandelingen? Contacteer ons vrijblijvend of kom langs in onze oogkliniek vlakbij  Leuven.