Zonder bril of lenzen leven

 • Ogen zijn de belangrijkste zintuigen. U heeft uw ogen nodig om vlot te bewegen en om te communiceren met anderen tijdens werk, sport of vrijetijdsbesteding. Zodra licht het oog binnenvalt, verandert het van richting.  In geval van bijziendheid, verziendheid, astigmatisme of ouderdomsbijziendheid valt het licht niet exact op het netvlies.

   

 • Hulpmiddelen

  Wie een bril, leesbril of lenzen nodig heeft om goed te kunnen zien, wordt dagelijks geconfronteerd met de nadelen. Deze hulpmiddelen worden als storend ervaren in het dagelijkse leven. Ook bij het sporten zijn contactlenzen en brillen vaak een probleem. Onze geavanceerde lasers corrigeren bijziendheid, verziendheid, astigmatisme, cataract of een leesbril op een snelle, veilige en verantwoorde manier. Zo kunt ook u genieten van een leven zonder bril of lenzen.

  Naar behandelingen

Komt u in aanmerking?

Als u kiest voor een leven zonder bril of lenzen, kunt u een beroep doen op refractieve chirurgie. Dokter Van Cleynenbreugel voert al refractieve operaties uit sinds 2002. Aanvankelijk in het Oogziekenhuis Rotterdam waar hij benoemd werd tot afdelingshoofd, en sinds 2013 bij Medifocus. Om in aanmerking te komen voor zo’n operatie moet u: 

 • 18 jaar of ouder zijn
 • minimaal 1 jaar dezelfde afwijking/refractiefout hebben
 • hoornvlies hebben met een regelmatige vorm
 • voldoende dik hoornvlies hebben
 • vrij zijn van andere oogproblemen
 • geen al te grote refractiefout hebben

SUCCESFACTOREN

Of u straks kunt genieten van een leven zonder bril of lenzen is afhankelijk van een aantal medische indicaties die het succes van de ingreep beïnvloeden:

 1. Ongecontroleerde diabetes mellitus – bij een kandidaat met goed gecontroleerde diabetes en een consequente bloedsuikerspiegel, kan refractieve chirurgie tot goede resultaten leiden.
 2. Zwangerschap en borstvoeding – bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, kan de refractie veranderen. Daarom wachten zij beter tot na de borstvoedingsperiode met kiezen voor een leven zonder bril.
 3. Systemische auto-immuunziekten - aandoeningen als lupus of reumatoïde artritis kunnen een behandeling negatief beïnvloeden.
 4. Problemen met het oogoppervlak – zoals oculaire cicatriële pemphigoïd, Stevens-Johnson-syndroom, ernstige vorm van droge ogensyndroom of een voorgeschiedenis van chemische brandwonden op het hoornvlies.
 5. Amblyopie of een ‘lui oog’ is een aandoening van de zenuwen die visuele informatie van het netvlies naar de hersenen leiden. Dit is geen refractiefout en kan daarom ook niet worden behandeld met refractieve laserchirurgie.
 6. Keratoconus – deze degeneratieve aandoening van het hoornvlies die zichtproblemen veroorzaakt, kan niet worden behandeld met refractieve chirurgie.
 7. Staar – afhankelijk van de ernst van de aandoening en de manier waarop het behandeld wordt, komen sommige mensen wel in aanmerking voor refractieve chirurgie.

Contacteer ons

Maak een afspraak met onze oogchirurg voor een leven zonder bril of lenzen. Contacteer ons vandaag nog online of bel naar +32 16 585958.