Deel uw ervaringen met ooglaseren

Neem een kijkje bij onze getuigenissen en kom meer te weten over de ervaringen met ooglaseren bij Medifocus. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor ooglaserchirurgie? Neem dan contact op met onze kliniek.

 • Ik zou de behandeling 110% aanraden

  Ik kon na een aantal jaren lenzen te hebben gedragen, opeens geen lenzen meer verdragen. Droge ogen, rode ogen. De lenzen zaten nooit goed waardoor het zicht dan uiteindelijk ook minder werd. De lenzen kon ik ook maar een paar uur inhouden... Zonde van lenzen en vloeistof dan... Harde lenzen ook geprobeerd, maar dat was echt verschrikkelijk. Eindstand had ik 24/7 een bril aan. Op zich de meest comfortabele optie ten opzichte van mijn ogen omdat er niets in m'n ogen zat, maar dan zat ik wel met een bril op mijn neus!
  De behandeling bij Medifocus stond al even op het to-do lijstje, maar op aanraden van Dr. Van Cleynenbreugel zou ik best nog één jaar wachten om zeker te zijn dat ik in aanmerking zou komen voor de behandeling. Uit nieuwsgierigheid was ik toch even gaan kijken bij andere artsen, en die konden me bij wijze van spreke diezelfde dag nog behandelen. Het vertrouwensgevoel zoals bij Medifocus was er totaal niet. Ik had ook het gevoel dat ik daar geen vragen kon stellen. Dus een jaartje gewacht en nu een aantal weken geleden de behandeling gehad. Van begin tot eind 10/10. Mijn zicht is beter dan met bril (raar he?), kleuren zijn veel duidelijker en details zijn heel goed zichtbaar. Het is nu week 7 na de behandeling en heel soms nog droge ogen, vooral na een ganse werkdag achter de pc (tip: zet je pc scherm op night vision op het werk), maar dit is met een paar simpele oogdruppels weer weg.
  Zoals besproken op voorhand, zal je zicht 's avonds verschillen met overdag. Ikzelf had voor de behandeling ook al halo's, dus het is logisch dat ik dit nu nog heb. Dit kan wel nog veranderen in de eerste 6 maanden.
  Ik zou de behandeling 110% aanraden.

 • Zeer goed geïnformeerd

  Zeer goed geïnformeerd tijdens het vooronderzoek. Korte tijdspanne tussen vooronderzoek en eigenlijke behandeling is super. Behandeling is zeer goed verlopen. Duidelijke instructies over wat gaat komen en wat te doen. Weinig/geen pijn achteraf. Resultaat is top.

 • Eigenlijk is er niets aan

  De ingreep is zeer vlot verlopen, ik had op voorhand gedacht dat dit enger zou zijn, maar eigenlijk is er niets aan. Je krijgt druppels in beide ogen om de ogen te verdoven, waardoor je ook wat waziger gaat zien. Nadien leg je je op de operatietafel en moet je naar een groen lichtje kijken, het oog is binnen enkele seconden gelaserd. Zeer snel en goede begeleiding tijdens de lasering. Alles wordt duidelijk uitgelegd wat er gedaan wordt. Nadien zie je nog gedurende enkele uren wazig, maar dit verbetert al tegen de avond. De volgende dag kan je normaal functioneren. Je moet wel nog enkele weken druppelen. Nu, 6 weken na de ooglasering ben ik zeer tevreden van het resultaat. Ik heb af en toe nog een kunsttraan nodig, omwille van een droog gevoel, maar echt minimaal. Ik zou het zo opnieuw doen!

 • De dokter neemt uitgebreid de tijd om vooraf alles te bespreken

  Na heel lang twijfelen toch besloten om de ogen te laten behandelen. Na een tijdje zoeken op internet via Ooglasertrefpunt.nl terechtgekomen bij Medifocus in Oud-Heverlee. Vanaf de eerste afspraak heel vriendelijk ontvangen. Dr. Van Cleynenbreugel, de dokter, neemt uitgebreid de tijd om vooraf alles te bespreken. Het was mij na de eerste afspraak zeer duidelijk wat ik mocht verwachten van de operatie en van het resultaat achteraf. Ook de eventuele risico's werden besproken. De dag van de operatie zelf verloopt zeer vlot. Vriendelijke ontvangst, nogmaals duidelijk overlopen wat er gaat gebeuren. De ingreep zelf vond ik persoonlijk heel goed meevallen. Je krijgt verdovende druppels in de ogen waarna de laserbehandeling plaatsvindt. Deze behandeling duurde maar 2 à 3 minuten per oog en verliep bij mij volledig pijnloos. Na de operatie wordt de nabehandeling nog eens duidelijk overlopen. De nabehandeling bestaat uit een tweetal weken regelmatig druppels in de ogen doen. Ikzelf heb geen pijn gehad na de operatie en de weken erna. Het zicht herstelt zoals vooraf werd besproken. Na 3 dagen kon ik zonder problemen met de wagen rijden. Na een week had ik geen problemen meer om computer- en smartphoneschermen te lezen. Na 2 weken geen problemen meer om te sporten (mtb ,tennis). Nu 10 weken na de operatie heb ik geen enkel probleem meer met mijn zicht en zie ik persoonlijk beter als voorheen met mijn bril.

Pagina's