ReLEx smile

relex smile

ReLEx smile in een notendop:

  • behandeling zonder flap
  • minimaal-invasieve techniek
  • zeer snel herstel
  • uiterst precieze behandeling 
Contacteer ons

Een mijlpaal in de laserchirurgie

Behalve de ingeburgerde technieken PRK/LASEK en femto-LASIK, voert Medifocus als een van de weinige centra in Europa de unieke lasertechniek ReLEx smile (Small Incision Lenticule Extraction) uit. Dit is een minimaal-invasieve chirurgische techniek zonder flapje met een kortere herstelperiode. Het bedrijf Zeiss schrijft geschiedenis met de introductie van de ReLEx smile-techniek op de ooglasermarkt.

Stap voor stap naar scherp zicht

Onze ervaren chirurg helpt u in 3 simpele stappen van uw bril en/of lenzen af.

Stap 1: de VisuMax femtosecond laser maakt een dun schijfje hoornvliesweefsel (lentikel) én tegelijkertijd een incisie (tunnel) van minder dan 2 mm breedte. Het lentikel heeft de exacte vorm en het volume die nodig zijn om de sterkte van uw oog te behandelen.

Stap 2: De chirurg verwijdert het schijfje door de smalle tunnel, zonder een flap te maken. In tegenstelling tot PRK/LASEK wordt de voorkant van het hoornvlies niet behandeld, waardoor de buitenste lagen van uw hoornvlies zo goed als intact blijven.

Stap 3: Omdat er een dun laagje hoornvliesweefsel verwijderd is, verandert de vorm van de voorkant van uw hoornvlies door ReLEx smile. Dit verandert dan weer de manier waarop het hoornvlies het invallende licht breekt en het licht focust in het oog. Uiteindelijk verandert dus de refractieve sterkte van het oog.

Ontdek de voordelen

De ReLEx smile-techniek heeft een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met PRK, LASEK en LASIK. De belangrijkste nadelen van de oude technieken zijn verdwenen, terwijl de voordelen blijven bestaan. Wij zetten alle kenmerken op een rij voor u:

1. behandeling zonder flap
Doordat de chirurg geen flap omklapt, is er geen risico op verplaatsing of verlies van de flap en zal de kans dat u na de ingreep last krijgt van droge ogen minimaal zijn. Er blijven immers meer zenuwvezels intact die zorgen voor de bevochtiging van het oog.

2. snelle behandeling met 1 laser
De hoge-precisie femtosecondlaser voert de correctie uit in 1 ‘beweging’ in slecht enkele minuten. Het resultaat is al zichtbaar binnen 24 uur en het zicht stabiliseert na 6 weken.

3. minimale chirurgie aan het oppervlak
Omdat de correctie gebeurt in het hoornvliesweefsel i.p.v. aan de oppervlakte, blijft het hoornvlies bijna volledig intact.

4. uiterst precieze behandeling
De CARL ZEISS VisuMax femtosecond laser werkt tot op een micrometerniveau en de hieraan gekoppelde microscoop volgt tijdens de behandeling de exacte positie van het oog. Hierdoor kan de chirurg onmiddellijk bijsturen indien nodig.

Plan een vooronderzoek

U kunt een afspraak maken voor een vooronderzoek via het online contactformulier en ontdekken of u in aanmerking komt voor de baanbrekende ReLEx smile-behandeling. U kunt al onze tarieven bekijken en vergelijken op deze website.

 Brochure Tarieven

Ik kon mijn ogen niet geloven dat ik zo kort na de ingreep al zoveel kon zien.  Zoals ongetwijfeld veel bril- en lensdragers met mij, begon ik mijn visuele hulpmiddelen steeds vaker zat te worden.

Lees meer over: ReLEx smile Femto-LASIK