ReLEx smile

relex smile

ReLEx smile in een notendop:

  • behandeling zonder flap
  • minimaal invasieve techniek
  • zeer snel herstel
  • uiterst precieze behandeling 
Contacteer ons

Een mijlpaal in de laserchirurgie

Behalve de ingeburgerde technieken PRK/LASEK en femto-LASIK, voert Medifocus als een van de weinige centra in Europa de unieke lasertechniek ReLEx smile (Small Incision Lenticule Extraction) uit. Dit is een minimaal-invasieve chirurgische techniek zonder flapje met een kortere herstelperiode. Het bedrijf Zeiss schrijft geschiedenis met de introductie van deze techniek op de ooglasermarkt.

ReLEx smiletechnologie bestaat sinds 2010 en werd door Medifocus als één van de eerste centra wereldwijd toegepast. Ondertussen neemt het aantal behandelingen wereldwijd toe en is de techniek goedgekeurd door de Food and Drug Administration in de USA. 

De klinieken die beschikken over de Visumaxlaser ruilen oude technieken zoals Femto-LASIK en PRK/LASEK in voor ReLEx smile. Dit betekent niet dat deze op excimertechnologie gebaseerde behandelingen volledig zullen verdwijnen. Echter, het is duidelijk dat ze in de toekomst slechts uitzonderlijk zullen worden toegepast.

Stap voor stap naar scherp zicht

Onze ervaren chirurg helpt u uw bril en/of lenzen voorgoed vaarwel te zeggen in drie simpele stappen.

Stap 1: De VisuMax femtosecond laser maakt een dun schijfje hoornvliesweefsel (lentikel). Dit duurt slechts 30 seconden en voelt men niet. Het lentikel heeft precies de vorm en het volume dat nodig is om de sterkte van het oog te behandelen. Het lentikel heeft in feite dezelfde sterkte als de contactlens die nodig is om het oog te corrigeren.

Stap 2: De chirurg verwijdert het schijfje vanaf de zijkant van het hoornvlies. Dit gebeurt volledig pijnloos omdat het oog wordt verdoofd met druppels. In tegenstelling tot PRK/LASEK en Femto-LASIK, wordt de voorkant van het hoornvlies niet behandeld, waardoor de buitenste lagen van het hoornvlies met zenuwvezels intact blijven. Met ReLEx smile worden deze kleine zenuwen dus niet beschadigd. Vandaar dat het een pijnloze behandeling met een zeer snel herstel betreft.

Stap 3: Omdat er een dun laagje hoornvliesweefsel verwijderd is, verandert de vorm van de voorkant van uw hoornvlies door ReLEx smile. Dit beïnvloedt de manier waarop het hoornvlies het invallende licht breekt en het licht focust in het oog. Uiteindelijk wijzigt dus de refractieve sterkte van het oog. De sterkte van de bril wordt dus permanent in het oog gecorrigeerd wat bril en contactlenzen overbodig maakt. 

Ontdek de voordelen

De ReLEx smiletechniek heeft een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met PRK, LASEK en LASIK. De grootste nadelen van de oude technieken zijn verdwenen, terwijl de voordelen stevig overeind blijven. Wij zetten alle kenmerken op een rij voor u:

1. De hoogste veiligheid
Omdat de correctie gebeurt in het hoornvliesweefsel i.p.v. aan de oppervlakte, blijft het hoornvlies bijna volledig intact. Daarom is ReLEx smile minimaal invasief. Van alle mogelijke ooglaserbehandelingen is ReLEx smile de meest veilige.

2. Uiterst precieze behandeling
De CARL ZEISS VisuMax femtosecond laser werkt tot op een micrometer nauwkeurig en de hieraan gekoppelde microscoop volgt tijdens de behandeling de exacte positie van het oog. Uitkomst? Na afloop wordt het oog dichter bij de nulsterkte gebracht in vergelijking met oudere technieken. De kans dat een tweede behandeling ter verbetering van het resultaat noodzakelijk is, is zeer klein (< 1 %). Bij Femto-LASIK en PRK/LASEK is deze kans groter (3 tot 5 %).

3. Makkelijk te ondergaan
De femtosecond laser voert de correctie met een vloeiende beweging en hoge precisie uit in slechts enkele minuten. De gemiddelde totaalbehandeling, geleid door een ervaren chirurg, duurt minder dan vier minuten. Per ongeluk knipperen, is onmogelijk tijdens de ingreep, omdat het oog wordt opengehouden. Ook zijn er veiligheidssystemen die ervoor zorgen dat men niet verkeerd kan kijken. Kortom, ReLEx smile is eenvoudig te ondergaan als patiënt. Dit komt ook duidelijk naar voren in onze getuigenissen.

4. Behandeling zonder flap
Het grote verschil met LASIK is dat de chirurg geen flap maakt aan de voorkant van het hoornvlies, waardoor er geen risico op langdurig droge ogen is. De zenuwvezels die verantwoordelijk zijn voor de bevochtiging van het oog blijven immers intact. In tegenstelling tot LASIK wordt het oog niet kwetsbaarder na de ingreep. Bij wrijven of na een ander trauma, kan de flap na LASIK loskomen en verplaatsen. Dit is tevens onmogelijk bij ReLEx smile. 

Plan een vooronderzoek

U kunt een afspraak maken voor een vooronderzoek via het online contactformulier en ontdekken of u in aanmerking komt voor de baanbrekende ReLEx smile-behandeling. U kunt al onze tarieven bekijken en vergelijken op deze website.

 Brochure Tarieven

Ik kon mijn ogen niet geloven dat ik zo kort na de ingreep al zoveel kon zien.  Zoals ongetwijfeld veel bril- en lensdragers met mij, begon ik mijn visuele hulpmiddelen steeds vaker zat te worden.

Lees meer over: ReLEx smile Femto-LASIK