PRK/LASEK

Lasek-behandeling

PRK/LASEK in een notendop:

  • langst bewezen behandeling
  • meest eenvoudige techniek
  • zeer voorspelbare resultaten
  • snel herstel
Contacteer ons

Hoe werkt het?

LASEK of PRK (fotorefractieve keratectomie) is de langst bestaande techniek binnen de ooglaserchirurgie. Tijdens de behandeling weekt de chirurg de ultradunne, buitenste laag van het hoornvlies los en verwijdert hij deze. Daarna behandelt hij met de excimerlaser het blootliggende stroma. Op het einde van de PRK/LASEK-behandeling plaatst hij een beschermende contactlens op het oog. Onder deze contactlens groeit het oppervlakkige laagje heel snel weer terug aan.

PRK of LASEK?

Het verschil tussen PRK en LASEK is minimaal. Bij een PRK-behandeling verwijdert de chirurg het hoornvlies waarna het terug aangroeit. Dit in tegenstelling tot een LASEK-ingreep, waarbij de oogchirurg het hoornvlies terugplaatst. Het herstel en eindresultaat verschillen nauwelijks van elkaar.

Beproefde technieken

PRK/LASEK is technisch gezien de meest eenvoudige techniek die alleen gebruik maakt van de excimerlaser. Omdat deze techniek al 30 jaar succesvol wordt toegepast, kan uw oogchirurg terugvallen op de uitgebreide ervaring die met deze techniek in de loop der jaren is opgedaan.

ontdek de voordelen

PRK/LASEK duurt minder dan 60 seconden en de hele ingreep +/- 5 minuten. De procedure is bovendien simpel en pijnloos. Omdat het een bewezen techniek is, kent ze de langste follow-up. De resultaten met een excimer laser zijn steeds zeer voorspelbaar.

Contacteer ons

Wilt u meer informatie over PRK/LASEK of wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze behandeling? Contacteer onze kliniek dan online of bel naar +32 16 585958.  Bekijk al onze tarieven.

 Brochure Tarieven