Lensimplant als lensvervanging

Lensimplant

Lensvervanging in een notendop:

  • betrouwbare en veilige chirurgie
  • geen kans meer op cataract
  • stabiele, levenslange resultaten
  • verbeterd kleurenzicht met lensimplant
Contacteer ons

Vervanging van de ooglens

Een alternatief voor ooglaseren is ‘Refractive Lens Exchange’ of lensvervanging. Bij deze behandeling verwijdert de oogchirurg de eigen ooglens en vervangt deze door een geavanceerde implantlens. De lensimplant corrigeert de sterkte voor ver en ook lezen zonder bril is weer mogelijk.

Laser vs implant

Patiënten onder de 50 jaar kiezen meestal voor een ooglaserbehandeling ter correctie van het zicht. Boven de 50 is een lensimplant zeer efficiënt. Wij corrigeren zowel bijziendheid en verziendheid als astigmatisme, zodat u in de verte scherp kunt zien.

Verlost van uw leesbril

Ergens tussen 40 en 50 jaar wordt uw eigen lens stugger, zodat u een leesbril nodig heeft. Maar ook in dit geval kan een lenswissel een oplossing zijn. Hiervoor gebruiken we meestal een multifocaal lensimplant. Deze lens corrigeert niet alleen het zicht voor ver en dicht zoals bifocale lenzen, maar ook de tussenafstand (afstand voor het beeldscherm).

Eigenschappen van lensvervanging

Lensvervanging is een pijnloze, poliklinische ingreep die +/- 15 minuten duurt. Het is een uiterst betrouwbare en veilige methode die al miljoenen mensen heeft geholpen, ook kinderen met cataract. Een implantlens gaat levenslang mee en biedt nog een bijkomend voordeel: u krijgt een betere kleurenzicht.

Meer weten?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over de lensimplant of maak direct een afspraak. samen kiezen we de beste oplossing voor uw ogen.

 Brochure Tarieven