Femto-LASIK

Lasik-behandeling

Femto-LASIK in een notendop

  • behandeling met flap
  • gebruik van 2 lasers
  • zeer voorspelbare resultaten
  • resultaat na 24 uur
Contacteer ons

Techniek mét flap

LASIK of ‘Laser-assisted in situ keratomileusis’ is een chirurgische ingreep waarbij de arts een flap van het hoornvlies snijdt. Na het oplichten van de flap legt hij het stroma bloot, zodat de excimerlaser de onderliggende lagen kan modelleren. Vroeger gebruikte de oogchirurg een microkeratoom (een dun, vlijmscherp mesje) voor de flap, tegenwoordig bij LASIK een femtosecondlaser omdat deze nauwkeuriger en dus veiliger is.

2 lasers tegenover elkaar

Bij Medifocus voeren we alle LASIK-behandelingen uit met een Zeiss VisuMax femtosecond laser. Dit noemen we femto-LASIK. We garanderen dat we nooit gebruik maken van een microkeratoom, maar wel van 2 lasers die tegenover elkaar zijn opgesteld. De femtosecond laser maakt de flap, waarna de excimer laser de eigenlijke correctie uitvoert.

lasik in het kort

LASIK is een korte en pijnloze behandeling met zeer voorspelbare resultaten. Tijdens deze behandeling gebruiken we 2 tegenover elkaar opgestelde lasers die elkaar complementeren. Het effect is na 24 uur al zichtbaar en het zicht stabiliseert na 6 weken.

Laat u informeren

Wilt u meer informatie over femto-LASIK of wilt u weten of u geschikt bent voor deze behandeling? Aarzel dan niet om Medifocus te contacteren. Onze experts helpen u graag verder.

 Brochure Tarieven