Technieken om uw ogen te laseren

Afhankelijk van uw aandoening, leeftijd, voorkeur en de resultaten van ons vooronderzoek, past Medifocus verschillende technieken toe om uw ogen te laseren: ReLEx smile, FEMTO-LASIK, PRK/LASEK en lensimplant. 

Vergelijk behandelingen

HOOGTECHNOLOGISCH

Oogchirurgie heeft de laatste jaren een enorme evolutie doorgemaakt en is één van de meest technologische vakgebieden binnen de geneeskunde. De intrede van nieuwe apparatuur om uw ogen te laseren, zoals de Visumax femtosecond laser heeft er voor gezorgd dat een groot deel van de patiënten na oogchirurgie na 48 h weer kunnen werken en autorijden. Anderzijds is er door te toegenomen complexiteit van de apparatuur een veel grotere expertise van de chirurg nodig.

NAUWKEURIGE DIAGNOSTIEK

De nieuwe generatie meetapparatuur brengt de exacte vorm van het oog in kaart met een extreem hoge nauwkeurigheid.

Deze metingen zijn van belang voor het plannen van het laseren van uw ogen. U zal zelf merken dat alle onderzoeken bij  Medifocus minutieus worden uitgevoerd.

MAATWERK

Kenmerkend voor een extramuraal centrum zoals Medifocus is de efficiënte manier van zorgverlening in combinatie met een grote mate van flexibiliteit. Na een uitgebreid oogonderzoek wordt uw behandeling aangepast aan uw persoonlijke behoeften en wensen. Immers, ogen laseren is voor geen twee patiënten gelijk. Ieder heeft zijn eigen beroep, hobby’s en levensstijl. Het aanpassen van de behandeling aan deze factoren is één van de belangrijkste sleutels tot succes.

  PRK/LASEK FEMTO-LASIK ReLEx smile
Toegepast sinds 1990 2000 2010
Herstel van het zicht 7 dagen 24 uur 24 uur
Volledige stabilisatie van het zicht 6 maanden 4 maanden 4 maanden
Na de behandeling 3 dagen irritatie, af en toe pijn 24 uur irritatie 6 uur irritatie
Risico op het verplaatsen, scheuren of verlies van de hoornvlies flap Nee Ja Nee
Droogte van het oog na de behandeling Ja, tijdelijk Ja, uitzonderlijk blijvend Nee
Herbehandeling noodzakelijk 4% 7% < 1%
  Lees meer Lees meer Lees meer