Technieken om uw ogen te laseren

Afhankelijk van uw aandoening, leeftijd, voorkeur en ons uitgebreid onderzoek, voert Medifocus de gepaste techniek uit om uw ogen te laseren: ReLEx smile, Femto-LASIK, PRK/LASEK en lensimplant.

HOOGTECHNOLOGISCH

Oogchirurgie heeft de laatste jaren een enorme evolutie doorgemaakt en is één van de meest technologische vakgebieden binnen de geneeskunde. De intrede van nieuwe apparatuur om ogen te laseren, zoals de Visumax femtosecond laser, heeft ervoor gezorgd dat de meeste patiënten 48 uur na oogchirurgie al opnieuw zorgeloos kunnen werken en autorijden. Anderzijds vereist de toegenomen complexiteit van de apparatuur een grotere expertise van de chirurg.

Dr. Van Cleynenbreugel maakt deel uit van de zogenaamde Zeiss Power Users, een team van internationale experten die de nieuwste technologische ontwikkelingen van de Zeiss apparatuur  in de praktijk omzetten en begeleiden.

Medifocus maakt gebruik van de Zeiss Mediteclasers, die zich op verschillende domeinen onderscheiden van vergelijkbare lasers:

  1. De MEL excimer laser is meetbaar nauwkeuriger dan alle andere lasers op de markt. Dit werd aangetoond door de Food and Drug Administration.
  2. De Visumax femtosecond laser is de enige laser die snel en nauwkeurig genoeg is om driedimensionaal te laseren. Dit stelt ons in staat om met hoge nauwkeurigheid een 3D lenticule te creëren in het hoornvlies, waardoor de ReLEx smile behandeling mogelijk wordt.
  3. Femtosecond lasers bouwen typisch een korte, hoge druk op in het oog waardoor de bloedtoevoer naar het netvlies even wordt afgesneden. Dit is bij de Visumax laser niet het geval omdat deze werkt met zeer lage drukken.   

NAUWKEURIGE DIAGNOSTIEK

De nieuwe generatie meetapparatuur brengt de vorm van het oog met een extreem hoge nauwkeurigheid in kaart.

Deze metingen zijn van belang voor het plannen van het laseren van uw ogen. U zal zelf merken dat alle onderzoeken bij  Medifocus minutieus worden uitgevoerd.

  1. Topografie brengt de vorm van de voorkant van het oog in kaart. Het is extreem belangrijk dat deze mooi regelmatig is want hier zal immers de correctie worden uitgevoerd. Wij beschikken over twee verschillende topografische systemen waardoor wij een zeer grondige analyse van de regelmatigheid van het hoornvlies kunnen doen.
     
  2. De CSO Aberro meter laat een signaal in het oog weerkaatsen en meet zo de lichtbreking in het oog. Naast de bij- of verziendheid worden ook het astigmatisme en de zogenaamde aberraties gemeten op 45 000 punten. Deze metingen bepalen ook het behandelplan. Indien nodig, kunnen de kleinste afwijkingen in lichtbreking (zogenaamde aberraties) behandeld worden.
  3. De Sirius pupilmeter bepaalt de grootte van de pupillen in verschillende omstandigheden. Deze meting geeft een indicatie van de herstelduur van het nachtzicht na de behandeling.

Wij voeren bovengenoemde metingen uit tijdens het vooronderzoek, waarna wij een advies geven over de mogelijke behandelingen.

MAATWERK

Kenmerkend voor een extramuraal centrum zoals Medifocus, is de efficiënte manier van zorgverlening in combinatie met een grote mate van flexibiliteit. Na een uitgebreid oogonderzoek wordt uw behandeling aangepast aan uw persoonlijke behoeften en wensen. Ogen laseren, is namelijk een ingreep die bij geen twee patiënten dezelfde is. U heeft uw eigen beroep, hobby’s en levensstijl. Het verbinden van de behandeling met deze factoren is één van de belangrijkste sleutels tot succes.

Wij beschikken over eigen operatiekamers en apparatuur. Hierdoor kunnen wij de behandelingen efficiënt plannen en blijven onze wachttijden kort. Onze gemiddelde wachttijd voor een behandeling is slechts één week.

  PRK/LASEK FEMTO-LASIK ReLEx smile
Toegepast sinds 1990 2000 2010
Herstel van het zicht 7 dagen 24 uur 24 uur
Volledige stabilisatie van het zicht 6 maanden 4 maanden 4 maanden
Na de behandeling 3 dagen irritatie, af en toe pijn 24 uur irritatie 6 uur irritatie
Risico op het verplaatsen, scheuren of verlies van de hoornvlies flap Nee Ja Nee
Droogte van het oog na de behandeling Ja, tijdelijk Ja, uitzonderlijk blijvend Nee
Herbehandeling noodzakelijk 4% 7% < 1%
  Lees meer Lees meer Lees meer