Leesbril laseren

Moeite met lezen?

Bent u 42 jaar of ouder en heeft u meer moeite om dichtbij te lezen of zien, dan is de kans groot dat u aan ouderdomsverziendheid of presbyopie lijdt. De oplossing kan een leesbril zijn, maar deze wordt vaak als onpraktisch ervaren. Door het laseren van uw hoornvlies of het implanteren van een nieuwe lens kunt u weer beter dichtbij zien.

Ook een bril voor ver?

Bent u bovendien bijziend dan heeft u wellicht een multifocale bril of een aparte verte- en leesbril. Anderen dragen dan weer contactlenzen voor de verte en gebruiken daarbij ook nog een leesbril. Elke situatie van laseren is anders, want het dragen van bril en contactlenzen hangt ook af van uw levensstijl en beroep. En precies daarvoor kunt u een beroep doen op de specialisten van Medifocus.

Gebruikt u alleen een leesbril?

Dan zijn zowel laseren als implanteren mogelijk. Het vooronderzoek is bepalend voor welke behandeling u in aanmerking komt.

Bent u ook bijziend?

Dan is vooral uw leeftijd bepalend voor de manier waarop we uw leesbril behandelen. Onder de leeftijd van 50 laseren we meestal. Deze ingreep is in de 1e plaats gericht op het optimaliseren van het vertezicht, maar vaak verbetert ook het leesvermogen.

Boven 50 jaar is een lensimplant de beste optie, zowel voor ver als voor dichtbij. Dankzij een trifocale lens bent u in 90% van de gevallen helemaal verlost van verte- en leesbril. 10% heeft af en toe nog een kleine brilcorrectie nodig, maar in veel mindere mate dan voor de operatie.

Contacteer ons

Wilt u weten of u in aanmerking komt om uw leesbril te laseren? Aarzel niet om Medifocus te contacteren voor meer informatie over laseren of een afspraak.