Bijzienheid laseren

Wat is bijziendheid?

Bij myopie of bijziendheid is de oogbal iets langer dan normaal, waardoor de afstand tussen het hoornvlies en het netvlies te groot is en het focale punt van het licht (het brandpunt) in de achterste oogkamer valt. De oogbal bundelt het licht dus vóór het netvlies i.p.v. direct erop. Bijziendheid drukken we uit een in een negatief getal, bv. dioptrie -6. Door verziendheid te laseren, kunt u alles wat zich verder weg bevindt weer scherp zien zonder bril of lenzen.

Ooglaseren voor bijziendheid

Ooglaserchirurgie kan myopie of bijziendheid succesvol behandelen door het hoornvlies vlakker te maken. Hierdoor komt het brandpunt opnieuw precies op het netvlies te liggen.

Algemeen kunnen we stellen dat bijziendheid laseren mogelijk is in volgende gevallen:

  • Bijziendheid tussen 0 en -8 dioptrie
  • Dioptrie boven -8 afhankelijk van de dikte van het hoornvlies
  • Stabiele sterkte voor minimaal 1 jaar en bij voorkeur 3 jaar

Lensimplantaat als alternatieve behandeling

Voor de behandeling van bijziendheid, is laseren niet de enige optie. Men kan ook gebruik maken van een lensimplant. Tijdens de behandeling raken we het hoornvlies niet aan. Mensen die ongeschikt zijn voor ooglaserchirurgie, bv. door een te dun hoornvlies, komen daarom soms wel in aanmerking voor een lensimplantatie.

Een lensimplantatie is een zeer efficiënte manier om bijziendheid te corrigeren. Deze ingreep behoort tot de meest veilige en meest geperfectioneerde operaties binnen de oogheelkunde. In vergelijking met een laserbehandeling kunnen we ook hogere sterktes behandelen (> -8).

Een lensimplant heeft een bepaalde lichtbrekende sterkte. Voor elke ingreep voeren we een oogmeting uit zodat we uiterst nauwkeurig de noodzakelijke sterkte van het lensimplant kunnen  kiezen. Omdat Medifocus deze metingen uitvoert d.m.v. lasertechnologie zijn de berekeningen altijd zeer betrouwbaar.

Iets voor u?

Wilt u meer weten over lensimplantatie of het laseren van bijziendheid? Aarzel dan niet om onze kliniek te contacteren. Voor het maken van een afspraak kunt u ook altijd bellen naar +32 16 585958. Tijdens een grondig vooronderzoek bepalen we dan of u in aanmerking komt voor een behandeling.